Korvpalliajalugu teinud Kriisade lahingus sai võidu poeg Kerr

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerr (vasakul) ja Valmo Kriisa.
Kerr (vasakul) ja Valmo Kriisa. Foto: BC Tartu/Instagram

Eesti korvpalli meistriliigas tegid ajalugu isa ja poeg Valmo ja Kerr Kriisa, kes läksid esmakordselt omavahel vastamisi. Väljakult lahkus võiduga Kerr Kriisa ja Tartu Ülikool, kes said Valga/Valkast jagu 85:69.

Valga ja Tartu olid sel hooajal küll kahel korral kohtunud, kuid kummalgi korral ei mahtunud Kerr Tartu meeskonna koosseisu. Sel korral teenis 16-aastane Kerr aga koguni 17 minutit mänguaega ning viskas 2 punkti, andis 3 korvisöötu ning tegi 1 vaheltlõike. 42-aastane isa Valmo viibis väljakul 33 minutit ning viskas 4 punkti, andis 4 korvisöötu ning tegi 1 vaheltlõike.

Tartu meeskonna parim oli aga 19 punkti visanud Janari Jõesaar, Janar Talts lisas 17 silma. Valga/Valka resultatiivseim oli 14 punkti visanud Ivars Zvigurs. Tartu on koduse korvpalliliiga liider, olles võitnud 24 ja kaotanud 2 mängu. Valga/Valka langes 8 võidu ja 17 kaotusega seitsmendaks.

Euroopas toimus teadaolevalt viimane (ja kaasaegse korvpalli esimene) isa-poja korvpallimatš Itaalias 1990ndate alguses, kui üks Itaalia kõigi aegade edukaimaid korvpallureid Dino Meneghin mängis oma karjääri lõpus Milano Olimpia ridades kõrgeimas liigas oma poja Andrea vastu, kelle leivaisaks Kristjan Kanguri tänane koduklubi Pallacanestro Varese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles