Kahevõistlus on out, soomlane tahab suusatamist

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste suusasprindi esikolmik tänab kohale tulnud rohkearvulist publikut.
Naiste suusasprindi esikolmik tänab kohale tulnud rohkearvulist publikut. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Lahti suusa-MMi esimesed päevad on peoperemeeste hoiakust üsna selge pildi andnud. Samamoodi kui teistes Põhjamaades madistab kahevõistlus mudaliigas, murdmaasuusatajad lähevad rahvale hoopis enam korda. Medalilootusi on Soomel mõlemal alal, traditsioone samuti. Aga neljapäevase suusasprindi ajal olid tribüünid peaaegu täis, eile lõunal peetud kahevõistlus jättis publiku külmaks.

Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves tõdeb, et midagi pole parata: kahevõistlus on siinkandis B-kategooria ala. «Kõik olenebki asukohast. Saksamaal, Austrias ja Prantsusmaal on rahvast väga korralikult. Aga soomlaste puhul on huvitav, et nende noored poisid lähevad järjest paremaks, aga huvi eriti ei ole. Siinsamas Lahtis peeti enne MMi, täpsemalt jaanuari alguses, MK-etapp ja siis olid tribüünid täitsa tühjad.»

«Kesk-Euroopas on kahevõistlus kindlasti murdmaast populaarsem. Laskesuusatamine ja suusahüpped on muidugi omaette teema, neid on juba väga raske kõigutada. Samas Norras on murdmaa ülim. Olen Lillehammeris näinud, kuidas Norra poiss võidab MK-etapi, aga rahvas on pärast murdmaasõite juba ammu laiali hajunud,» lisas Ilves, kes sai eilsel MMi avavõistlusel igati arvestatava 23. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles