36. koha saanud Tammjärv: kahju, et nii läks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv Lahti MMi suusavahetusega sõidus.
Karel Tammjärv Lahti MMi suusavahetusega sõidus. Foto: Tairo Lutter

Murdmaasuusatajad Aivar Rehemaa ja Karel Tammjärv sõitsid Lahti MMi suusavahetusega sõidus välja hooaja parimad kohad. Rehemaa sai 15 + 15 km distantsil 34. ja Tammjärv 36. koha. Liidritest jäid nad maha 7-8 kilomeetrit pärast starti.

Tammjärve sõnul ei tulnud paremat kohta ebaõnnestunud klassikaosa tõttu. «Kahju, et nii läks. Juba praegu tean, et mitu asja läks valesti. Alguses ei õnnestunud joomine nii, nagu oleks pidanud, sest rohkem oli tegemist sellege, et grupil järel püsida. Siis tekkisid kerged krambihakatised, aga kui sain joomise õigesti käima, kadusid need hädad ära. Aga esimene grupp läks ikkagi ära. Rippusin seal lollisti, täitsa üksida. Ei olnud kindlasti targalt sõidetud minu poolt,» tõdes eestlane pärast finišit.

«Vabatehnikapoolel panin suusataadioni üleval kurvis korra külje maha just sel hetkel, kui Sergei Dolidovitši grupp tuli tagant. Seal oli natukene jääd väljas. Vaatasin, et saan neile kohe tuulde hüpata, aga pärast apsakat olid nad juba läinud,» meenutas Tammjärv.

Tammjärv loodab, et kolmapäeval peetaval 15 km pikkusel klassikasõidul suudab ta murda 30 parema hulka. «Seal õnneks jooma ei pea, aga kellegi sabas saab sõita küll. Tänase sõidu pealt võib isegi lootusi hellitada, et 30 sekka tulla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles