Matti Nykänen MMil: praegu hüppaksin sentimeetri kaugusele, sest murdsin luid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Nykänen
Matti Nykänen Foto: SCANPIX

Lahtis toimuvat MMi kohapeal jälgiv suusahüppelegend Matti Nykänen ei pääse kuidagi hädade ja õnnetuste käest. Mees andis ajakirjanike ette ilmudes teada, et temaga juhtus järjekordne äpardus.

Eilset suusahüppevõistlust vaadanud Nykänen selgitas, et spordimeest temast praegu pole. «Praegu hüppaksin ühe sentimeetri, sest neljapäeval kukkusin ja murdsin küljes luu,» vastas Nykänen ajakirjaniku küsimusele, kui pika hüppe ta ise suudaks hetkel teha.

Soomlastele pidas ta realistlikuks seitsme medali korjamist. Kui ajakirjanik uuris, kellele ta normaalmäe võistlusel kaasa elab, andis Nykänen endale omase vastuse. «Hoian Jannele pöialt – poiss, kurat, tee nüüd kõvad hüpped! Aitäh!» saatis Nykänen head soovid Janne Ahonenile ja asutas minekule, soovides ilmselgelt vältida intervjuupaiga ümber koguneva publiku aina kasvavat tähelepanu.

Ahonen oli eilsel võistlusel küll parim soomlane, ent piirdus 25. kohaga. Võitis austerlane Stefan Kraft.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles