Nurmsalu treener: teadsin juba Kaarli lõpetamise päeval, et ta tuleb sporti tagasi (2)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusahüppetreener Topi Sarparanta ei kahelnud hetkekski Kaarel Nurmsalu tagasitulekus.
Suusahüppetreener Topi Sarparanta ei kahelnud hetkekski Kaarel Nurmsalu tagasitulekus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti parima suusahüppaja Kaarel Nurmsalu jaanuarikuine tagasitulek tippsporti oli ühtepidi oodatud, aga ajastus tundus pisut kummaline. Võistlused olid ammuilma pihta hakanud ja äsja oli läbi saanud ka Nelja Hüppemäe turnee, mille esikoht on Nurmsalu hinnangul kõvem sõna kui olümpiakuld. Põhjus on lihtne: Eesti mägikotkas ja tema soomlasest treener Topi Sarparanta käsitlevad poolikut hooaega treeninguna.

Sarparanta ütleb jutuajamise alustuseks, et suurde sporti naasmine oligi Nurmsalu saatus. Nii lihtsalt pidi minema. «Teadsin seda samal päeval, kui ta lõpetas. Kolm aastat tagasi. Ja kogu selle aja jooksul jäi tunne püsima,» meenutab ta.

Nurmsalu hakkas kaalu maha võtma juba 2016. aasta juulis ja novembris sai selgeks, et tagasiteed enam pole. Tema plaanidest teadsid vaid väga vähesed inimesed, on lausa ime, et kogu Nurmsalu tiim suutis saladust nii kaua hoida.

«Jutuajamised sponsoritega ja hooaja planeerimine hakkas pihta suvel ja jõudsime lõpliku otsuseni uskumatult kiirelt. Üllatunud polnud ainult meedia, vaid ka paljud Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) inimesed ja suusahüpete võistlusdirektor Walter Hofer isiklikult. Nad lõid lausa käsi kokku, sest Kaarel lihtsalt meeldib inimestele. Ta on erilise karismaga sportlane,» kinnitab endine kahevõistleja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles