Taavi Nõmmistu lõpetas Belgias põhiturniiri hooaja parima mänguga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Nõmmistu.
Taavi Nõmmistu. Foto: Kristjan Teedema

Nädalavahetusega sai otsa Belgia võrkpalliliiga põhiturniir, kus viimases voorus pidid nii Andres Toobali kui Taavi Nõmmistu koduklubid viiegeimilistes mängudes vastaste paremust tunnistama.

Maaseiki Noliko jaoks koduväljakul saadud 2:3 (25:21, 25:23, 22:25, 20:25, 10:15) kaotus Leuveni meeskonnalt suurt rolli ei mänginud, sest Nõmmistu tööandja oli juba varem põhiturniiri esikoha kindlustanud. Küll oli matš aga ülimalt tähtis Nõmmistu jaoks. Hooajal pigem pingipoisi ametiga leppima pidanud diagonaalründaja möllas sel korral väljakul kõik viis geimi ja tegi oma väliskarjääri parima mängu, vahendas volley.ee.

Sidemängija usaldas Nõmmistut koguni 52 korda, millest eestlane lõi punktiks 20 rünnakut. Lisaks diagonaalilt ka üks pallinguäss. Kokku seega eestlaselt 21 punkti. 

Kõvasti valusam oli allajäämine aga Antwerpeni Callant Topvolley jaoks, sest võõrsil VDK Gent Herenilt saadud 2:3 (21:25, 25:11, 25:18, 19:25, 13:15) kaotus langetas Toobali koduklubi ka turniiritabelis. Kui Noliko ja Roeselare Knack olid Antwerpeni klubi jaoks juba enne mängu püüdmatus kauguses, siis Aalsti Lindemansi ja Meneni Prefaxisega toimus lõpuks tihe rebimine kohtadele kolmas kuni viies. Lõppsaldoks kujunes see, et Aalst sai 38 punktiga kolmanda koha, viimases voorus 3:0 võidu saanud Menen tõusis lõpuks tänu paremale geimide suhtele neljandaks ja sarnaselt nendega 36 punkti kogunud Antwerpen jäi viiendaks.

Rahvusmeeskonna sidemängija tõi kuus punkti, jäädes neljaga plussi. Toobali arvele läks kolm edukat sulustamist, kolmest ründelöögist tõid punkti kaks ning lisaks ka üks ässpalling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles