Legendaarne Nykänen vihastas norralaste peale: nad räägivad meist alati si**a

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Nykänen.
Matti Nykänen. Foto: Sport & General/S&G and Barratts/EMPICS Sport/Scanpix

Soomlasest neljakordne suusahüpete olümpiavõitja ja viiekordne maailmameister Matti Nykänen on veel valanud õli tulle norralaste ja soomlaste omavahelisse tülisse. Kaks Põhjamaad on ikka jaganud suusaradadel puid ja maid ning järjekordne peatükk kirjutati eile, kui Emil Iversen kukutas meeste sprinditeate finaalis Iivo Niskaneni. Lisaks sellele jagub probleeme ka hüppemäele.

Suusahüpetes tõmbas tüli esmalt üles norralane Daniel-Andre Tande, kes kritiseeris Dagbladeti veergudel soomlasest legendi Janne Ahoneni. 39-aastane Ahonen on viiekordne maailmameister ning võitnud rekordilised viis korda ka nelja hüppemäe turnee. 23-aastane Tande aga leidis, et vanameister võiks praegu pigem kodus istuda, mitte võistelda kohtadele 30 parema seas.

«Tegelikult on see veidike kurb. Ta on legend, kuid pärast tippsporti naasmist on ta olnud raskustes. See näitab, et suusahüpped on muutunud. Ta võis olla omal ajal tipus, kuid enam mitte,» teatas Tande Norra meediale.

Tande sõnavõtt ajas harja punaseks aga Nykänenil. «Norralased on meist alati si**a rääkinud,» vehendab Ilta-Sanomat Nykäneni sõnu. «Janne tasemel legende tuleb austada. See kutt (Tande) on alles laps, kes ei näe oma ninast kaugemale. Loodan, et ta õpib oma vigadest,» lisas Nykänen.

Nykäneni kommentaari järel teatas Tande, et ta ei mõelnud midagi halba ja teda üllatas, et see väljaütlemine tekitas nii palju vastukaja. «Ei ole vaja kulutada rohkem energiat ning saata omakorda vastulauset Nykänenile,» sõnas Tande. 

Daniel-Andre Tande.
Daniel-Andre Tande. Foto: Pedersen, Terje/NTB scanpix/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles