Soomlaste Lahti MMi pronksmedalist: olen saanud vähe õnnesoove

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivo Niskanen pärast eilset valusat meeste paarissprindi finaali.
Iivo Niskanen pärast eilset valusat meeste paarissprindi finaali. Foto: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Eile Lahtis toimunud suusaalade MMil dramaatilise lõpplahenduse saanud meeste paarissprindi finaal, kus Soome esindaja Iivo Niskanen pidi ankrumehena leppima pronksmedaliga, tunnistas täna toimunud pressikonverentsil, et ta on seni saanud äärmiselt vähe õnnesoove.

«Palju õnnesoove tuli pärast Ruka MK-etappi talve alguses,» viitab Niskanen novembris toimunud kodusele võistlusele, kus tal õnnestus 15 km klassikadistantsil triumfeerida.

«Ma arvan, et inimesed ei tea, mida mulle öelda pärast sellist võistlust,» sõnas Niskanen, kes saab aru, et ta oli kuldmedali võitmisele niivõrd lähedal, kuid paraku astus viimases kurvis talle kõrvalrajal finiši poole kihutanud norralane Emil Iversen ette ning nii tuli mõlemal koondisel seega kuldmedalist suu puhtaks pühkida.

Maailmameistriks tuli Venemaa duo (Nikita Krjukov, Sergei Ustjugov), hõbeda sai Itaalia (Dietmar Nöckler, Federico Pellegrino), Soome pidi leppima pronksiga (Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen) ning Norra (Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen) ületas lõpujoone neljandana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles