Vihavaenlaste Soome ja Norra suusasõja uus kirgiküttev peatükk

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Iivo Niskanen.
Pettunud Iivo Niskanen. Foto: Martti Kainulainen/Lehtikuva/Scanpix

Läbi suusaspordi ajaloo on Norra ja Soome olnud ikka suured rivaalid. Medaleid on jagunud mõlemale, suuri staare samuti. Kõige selle juures loobitakse teineteise pihta ka pidevalt soppa. Seni on saanud norralased ikka soomlaste poole näpuga näidata ning kogu maailmale kuulutada, et meie põhjanaabrid kipuvad tarvitama dopingut ja on üldse kuidagi kehvemad. Viimasel ajal on Soome saanud enda kätte aina enam trumpe, mille põhjal omakorda norralasi sarjata.

Martin Johnsrud Sundby ja Therese Johaugi dopingujuhtumid ja nendega kaasnenud karistused on Soome meedias saanud kõvasti vastukaja ning paljud sealsed spordistaarid on seejärel tõdenud, et norralased on aastate jooksul nendesse suhtunud üleolevalt. Pühapäeval kirjutati kahe naaberriigi suusasõjas järjekordne peatükk. Nagu viimasel ajal juba tavaks, siis saavad taas soomlased näidata näpuga naabrite suunas.

Loomulikult oli Lahti MMil meeste paarissprindis kullata jäämine Soome jaoks valus, kuid see andis võimaluse välja elada viha, mis aastate jooksul Norra suusatajate vastu kogunenud.

Soomlased hullusid sotsiaalmeedias ja ka ajaleheveergudel juba pühapäeval pärast suusasõitu, kus Emil Iversen kukutas enne lõpusirge algust Iivo Niskaneni ja sama kirglikult jätkus sõnasõda ka päev hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles