Tänak oma esimesest rallist: sõitsin neli kilomeetrit ja tegin avarii

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak karjääri esimesel MM-rallil Portugalis. Taamal paistab saarlase tulevase meeskonna auto.
Ott Tänak karjääri esimesel MM-rallil Portugalis. Taamal paistab saarlase tulevase meeskonna auto. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Red Bulli autospordist kirjutav portaal kogus kokku MM-sarjas tegutsevate rallimeeste mälestused nende esimesest rallist. Oma kogemust jagas ka M-Spordis kihutav Ott Tänak.

«Esimest korda sõitsin rallikrossi, aasta oli siis 2003 või 2004. Sõitsin siis Volskwagen Sciroccoga. See oli vana auto, 86. või 87. aasta mudel. Mootor oli sellel 2.0-liitrine – see oli väga võimas. Auto kere aga nii hea ei olnud, eriti võrreldes tänaste WRC-autodega,» ütles Tänak. «Saams, kui sa alustad mitte nii lihtsalt juhitavate autodega, siis pead sa rohkem vaeva nägema ning see tuleb kasuks.»

Oma esimese ralli sõitis Tänak Volskwagen Golf MK II roolis. «Sõitsin neli kilomeetrit ning tegin avarii, surusin juba tol ajal kõvasti. Sõitsin autolt nurga maha. Pärast seda õppisin natuke rohkem, kuid mäletan tänaseni oma esimest nelja kilomeetrit.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles