15 km koosseisust välja jäetud Iversen: lahkun siit, miski ei hoia mind siin kinni

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIS Nordic Ski World Championships - Men's Cross-Country Team Sprint - Lahti, Finland - 26/2/17 - Emil Iversen of Norway with a broken ski stick after finising. REUTERS/Kai Pfaffenbach
FIS Nordic Ski World Championships - Men's Cross-Country Team Sprint - Lahti, Finland - 26/2/17 - Emil Iversen of Norway with a broken ski stick after finising. REUTERS/Kai Pfaffenbach Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Norra treenerite otsusega homme sõidetavalt 15 km eraldistardiga klassikadistantsilt välja jäetud Emil Iversen on sügavalt pettunud ning soovib nii ruttu kui võimalik koju pääseda.

«Lähen koju nii pea kui võimalik,» ütles Iversen, kes astuks Lahtist lahkumisega selgelt vastu peatreener Tor Arne Hetlandi soovidele. Nimelt teatas Hetland tänasel pressikonverentsil, et mitte keegi ei lähe enne teatesõitu koju.

«Mitte miski ei hoia mind siin kinni. Ma tõenäoliselt ei pääse niikuinii teatenelikusse, seega pole mul siin mõtet passida. Mind pole võimalik kinni hoida,» jätkas Iversen, kes pärast ebaõnnestunud paarissprinti mõlgutas samuti kojumineku mõtteid, kuid otsustas siiski Lahtisse jääda.

Tegelikult pidanuks esialgu Iversen 15 km sõitma, kuid treenerid tegid koosseisus muudatuse pärast paarissprinti. «Alguses ta pidanuks sõitma, kuid tema vorm on kehvemaks jäänud. Ta ei olnud ei sprindis ega paarissprindis kuigi heas hoos,» ütles Hetland.

Kui haigus kedagi rajalt maha ei võta, esindavad 15 km klassikasõidus Norrat üks suurfavoriite Martin Johnsrud Sundby, 20-aastane komeet Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth ja Niklas Dyrhaug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles