Markko Märtin naaseb ralliradadele ning asub Uus-Meremaal tiitlit kaitsma

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin.
Markko Märtin. Foto: Jarek Jõepera/SL Õhtuleht

41-aastane Eesti rallilegend Markko Märtin naaseb aprillis taas ralliradadele, kui asub oma tiitlit kaitsma Uus-Meremaal Otago rallil.

Märtin istub autorooli belglasest kaardilugeja Stephane Prevot’ga. Just temaga võitis ta mullu Otago ralli. Klassikute arvestuses võistlev Märtin istub Ford Escort RS1800 rooli.

«Nautisin mullust rallit väga. Mul on nüüd võimalus tagasi tulla ning taas sellel fantastilisel rallil osaleda. Tutvusin eelmisel aastal siin paljude toredate inimestega ning saan nendega nüüd taas kohtuda. Saab lõbus olema,» ütles Märtin väljaandele Otago Daily Times.

«Tore, et Markko nõustus tagasi tulema. Tema eelmise aasta kiirus oli muljetavaldav, tema ja Stephane on suurepärased ralli suursaadikud,» kiitis ralli esindaja Roger Oakley eestlast. Märtin näitas eelmisel aastal tõepoolest vägevat kiirust, võites ralli lähima konkurendi ees koguni kahe ja poole minutiga.

Märtini osalema meelitamises oli suur roll Hyundai WRC meeskonnas sõitval Hayden Paddoni kaardilugejal John Kennardil, kellele rallikorraldajad on oma panuse eest ülimalt tänulikud. Tänavune Otago ralli on ka Uus-Meremaa meistrivõistluste esimene etapp.

7. aprillil algaval rallil sõidetakse kokku 14 kiiruskatset, mille kogupikkus on pea 285 km. Kokku oodatakse starti enam kui 100 ekipaaži.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles