Norralane kasutas skandaalses sprinditeates uudset sõidutehnikat

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Høsflot Klæbo (esiplaanil) sprinditeates tõusust üles jooksmas.
Johannes Høsflot Klæbo (esiplaanil) sprinditeates tõusust üles jooksmas. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva/Scanpix

Lahti MMil pühapäeval toimunud meeste murdmaasuusatamise sprinditeates kasutas norralane Johannes Høsflot Klæbo huvitavat sõidutehnikat, kui ta jooksis suuskadel mäest üles. Kui jooksutehnikat on ka varasemalt kasutatud, siis Klæbo jooksusamm oli võrreldes seninähtuga tunduvalt kõrgem. 

«Istusime koos vanaisaga ning arutlesime suusatamise üle, kui meil järsku tuli selline mõte. Seejärel tuli lihtsalt suusad alla panna ja asja proovida,» meenutas Klæbo intervjuus NRK-le, kuidas ta taolise jooksutehnikani jõudis.

Klæbo jooksusammud oleksid Norra viinud peaaegu ka sprinditeates MM-tiitlini, kuid viimases vahetuses kukkus Emil Iversen ja tõmbas endaga pikali ka soomlase Iivo Niskaneni. Lõpuks jäi Norra duo esimesena medalita. Klæbo usub, et tema uudne taktika võetakse peagi kasutusele ka teiste suusatajate poolt ja seetõttu töötab ta juba uute salanippide kallal.

«Lahe, kui selliseid asju märgatakse. Kindlasti hakatakse seda teistegi poolt kasutama. Seega on minu ülesanne asju veelgi edasi arendada,» teatas 20-aastane norralane, kes Lahtis teenis individuaalses sprindis pronksmedali.

Eksperdid usuvad, et Klæbo poolt kasutatud jooksutehnika annab talle eelise ja seetõttu võibki see ka konkurentidele huvi pakkuda.

«See annab talle selge eelise,» leidis NRK suusaekspert ja endine tippsõitja Fredrik Aukland.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles