Taas ralliauto rooli istuv Märtin on viimastel aastatel näidanud head kiirust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin.
Markko Märtin. Foto: Postimees.ee

Eesti rallilegend Markko Märtin istub sel aastal taas võistlusmasina rooli, kui ta osaleb koos belglasest kaardilugejaga Stephane Prevotiga Uus-Meremaal Otago rallil. 7. aprillil algaval rallil kihutab Märtin klassikute arvestuses Ford Escort RS1800ga. Märtin on viimastel aastatel varemgi rooli istunud ja teinud seda edukalt.

Eelmisel aastal osales Märtin kolmel rallil. Koos Kristo Kraagiga võidutses ta kodusel Lõuna-Eesti rallil.

Enne seda osales ta samuti Uus-Meremaal Otago rallil, kus ta oli klassikute arvestuses kindlalt parim ning saavutas üldarvestuses 6. koha.

Eelmisel aastal osales Märtin koguni kolmel rallil. Lisaks kahele eelpool nimetatule oli ta stardis Belgia toimunud Boucles a Bastogne rallil, kus ta saavutas koos Prevotiga 2. koha.

2015. aastal ei osalenud Märtin ametlikult ühelgi võistlusel. 2014. ja 2013. aastal oli eestlane stardis Venemaal toimunud Rally Masters Show’l. Mõlemal juhul oli Märtin võistlemas koos Kristo Kraagiga.

2014. aastal said eestlased võidu ning 2013. aastal tuli Jevgeni Novikovi järel leppida 2. kohaga.

2012. aastal osales Märtin San Marino legendide rallil. Antud jõuproov lõppes tema jaoks katkestamisega.

2011. aastal saavutas Märtin koos Kristo Kraagiga Rally Estonial 2. ja 2010. aastal 1. koha.

Pärast 2005. aastal WRC-karjäärile joone alla tõmbamist on Märtin osalenud veel 2006. aastal Corki rallil (2. koht), Portugali rallil (katkestamine) ning 2007. aastal Bettega rallil (1. koht).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles