Läbi aegade edukaim olümpiasportlane asus lõpuks rünnakule (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dopinguagentuuri juht Travis Tygart (paremal) kutsus Kongressi Esindajatekoja ette endale appi 28-kordse olümpiamedalisti Michael Phelpsi, kes kritiseeris avalikkuse ees esmakordselt keelatud ainetega patustajaid.
USA dopinguagentuuri juht Travis Tygart (paremal) kutsus Kongressi Esindajatekoja ette endale appi 28-kordse olümpiamedalisti Michael Phelpsi, kes kritiseeris avalikkuse ees esmakordselt keelatud ainetega patustajaid. Foto: ALEX WONG/Scanpix

DOPING. Spordimaailma fookuses püsib endiselt kuri dopingutont. Üleeile astus lõpuks pärast pikka vaikimist keelatud ainete tarvitamise vastu välja kõigi aegade kõige edukam olümpiasportlane Michael Phelps, kes nõuab Rahvusvahelise Dopinguagentuuri (WADA) töös rohkem läbipaistvust ja konkreetsust. Dopinguskandaali sattunud Venemaa tuli eile omakorda välja avaldusega, et alustatakse uut programmi, mille abil loodetakse venelased taas ausate sportlaste hulka saada.

31-aastane Phelps on üks spordimaailma tuntumaid mehi, kelle varasemad avalikud sõnavõtud on puudutanud sponsoreid ja olnud küllalt pehmed. Seda enam üllatas USA Kongressi esindajatekoja liikmeid tema sõnavõtt teisipäevasel kogunemisel, kus 28-kordne olümpiamedalist astus üles kõnega, mis puudutas dopingu tarvitamist. «Kui laseme uuristada oma usku ausasse mängu, siis õõnestame spordi võimu ning tulevaste põlvkondade eesmärke ja unistusi. Just praegu on õige aeg selle vastu tegutseda,» rääkis olümpiasangar.

«Kogu oma karjääri vältel olen kahtlustanud, et mõned sportlased petavad, ning mitmel juhul on mu kahtlused osutunud tõeks. Kui võtta arvesse kõiki testimisi, mida mina ning kõik teised oleme pidanud läbi tegema, siis on mul raske sellest aru saada,» lisas Phelps.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles