Enne võistlust vanemate surmast kuulnud jaapanlanna läks siiski rajale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itsuka Owada
Itsuka Owada Foto: Nordic Focus

Jaapanlanna Itsuka Owada jaoks algasid tänavused laskesuusatamise maailmameistrivõistlused suurepäraselt, kui ta teenis Hantõ-Mansiiskis naiste 7,5 km sprindis oma karjääri esimesed MK-punktid, saades 37. koha. Vähem kui nädal hiljem oli aga kogu tema elu pea peale keeratud.

Teatavasti raputas reedel Jaapanit ülitugev maavärin, mille tugevuseks Richteri skaala järgi oli 8,9 magnituudi. Maavärinale järgnes tsunami ning praeguseks on riiki tabanud katastroofis hukkunud tuhandeid inimesi.

Tsunami tagajärjel jäid kadunuks ka 30-aastase Owada vanemad, kardetud telefonikõne sai jaapanlanna pühapäeval – vahetult enne naiste 4 x 6 km teatesõitu helistati Owadale, et päästetöötajad leidsid tema vanemate surnukehad.

Kurvast sõnumist hoolimata näitas Owada välja tõelist kangelaslikkust, otsustades siiski starti minna, et kaaslasi mitte alt vedada – tema asemel polnuks Jaapanil kedagi teist välja panna ja nii jäänuks kogu naiskond teatesõidust kõrvale.

Owada sõitis Jaapani naiskonna teist vahetust ning oli sunnitud esimese tiiru järel käima kahel trahviringil. Finišisse jõudes oli naine emotsionaalselt ja füüsiliselt nii läbi, et minestas.

Reedel meeste teatesõidu võitnud Norra nelik (Ole Einar Bjørndalen, Alexander Os, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø) annetas oma võiduraha 10 000 eurot katastroofi ohvritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles