Varrak 47 punkti visanud Ljutõtšist: ma ei ole Kalev/Cramos sellist asja varem näinud

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tänase korvpalliõhtu kõige uhkem number oli vaieldamatult 47. Just nii palju punkte viskas Kalev/Cramo äär Vitali Ljutõtš Balti liiga veerandfinaali avakohtumises Riia Baronsi korvi ja püstitas sellega uue Balti liiga rekordi. Pealegi annab 100:81 võit kalevlastele korduskohtumiseks suure eelise.

Valgevene koondislane tabas Kuressaares peetud mängis kahepunktiviskeid 11st 9, kolmeseid 6st 4 ja vabaviskeid lausa 20st 17. Lisaks kogunes tema arvele kaheksa lauapalli ja kolm vaheltlõiget. Eesti korvpallis ennenägematu sooritus, vähemalt viimasel ajal!

«Kalev/Cramos oldud aja jooksul ei mäleta küll midagi sellist. Ta tegi tõesti tubli mängu ja Baronsi pakutud stiil sobis talle. Nad tulid agressiivselt peale ning Vitali armastab nügimist ja jõulist stiili,» tänas kalevlaste peatreener Alar Varrak ametivenda Martins Gulbist, kes oma mänguplaaniga Ljutõtšile platsil viibimise mugavaks tegi.

Ka Kalev/Cramo ridades käis väljakul üks debütant. Demonte Harperit asendav Bulgaaria passiga serblane Branko Mirkovic viskas 13 minutiga sama 13 punkti, aga sai kaks tehnilist viga ja sai kiirelt puhkama. «Ta on meiega ainult ühte treeningu kaasa teinud ja kaitses tekkis pisut arusaamatusi. Aga loodan, et tegime tema palkamisega õige valiku,» lausus Varrak.

Kalev/Cramo – Baronsi kordusmatš peetakse järgmisel neljapäeval Riias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles