Eesti nelik püstitas teatesõiduks julge eesmärgi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa (nr. 57) ja Karel Tammjärv (nr. 45) kuulusid teatenelikusse ka kolm aastat tagasi Sotši olümpial.
Aivar Rehemaa (nr. 57) ja Karel Tammjärv (nr. 45) kuulusid teatenelikusse ka kolm aastat tagasi Sotši olümpial. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Lahti MMil on täna kavas meeste murdmaasuusatamise 4 x 10 km teatesõit, kus oodatakse Norra ja Venemaa suurt duelli. Kullaheitlusse loodavad sekkuda ka soomlased. Oma võitlust hakkavad pidama ka eestlased koosseisus Raido Ränkel, Algo Kärp, Karel Tammjärv ja Aivar Rehemaa.

Eesti nelik võtab tähiseks kolm aastat tagasi Sotši olümpial välja sõidetud 10. koha, aga kolmapäeval 15 km eraldistardist klassikasõidus 26. koha saanud Algo Kärbi sõnul on sihid veel kõrgemad.

«Ei hakka varjama, et läheme püüdma kaheksandat kohta ja see on meie kindel eesmärk. Kujutan ette, et selle täitmine on väga raske, aga igaüks peab sellesse uskuma ja olema valmis kiiresti sõitma. 10 kilomeetrit on tarvis hambad ristis kannatada. Kui suusad ka toimivad, siis mingid võimalused meil on,» rääkis Kärp telefonitsi.

Sotšis oli rajal täpselt sama nelik ja teatesõidu 10. koha eest saavad nad kuni Pyeongchangi olümpiani Eesti olümpiakomitee (EOK) B-kategooria toetust. Kui suvealade sportlaste toetamise süsteem muutus eelmise aasta septembris, siis taliatleedid saavad 2018. aasta olümpiamängudeni raha vana korra järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles