Piirimäe tahab vabapääset õigustada, Kutberg loodab erilise raja enda kasuks tööle panna

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondislased EMi eel sportlaste hotellis.
Eesti koondislased EMi eel sportlaste hotellis. Foto: Erakogu

Täna Belgradis algavatel Euroopa sisemeistrivõistlustel on stardis kuus eestlast. Normi täitsid Ksenija Balta (kaugushüpe), Maicel Uibo ja Kristjan Rosenberg (seitsmevõistlus). Alaliidu otsusega saadeti võistlema kaugushüppaja Henrik Kutberg, kuulitõukaja Kätlin Piirimäe ja kolmikhüppaja Merilyn Uudmäe. Kutberg, Uudmäe ja Piirimäe alustavad võistlust täna, Balta, Uibo ja Rosenberg laupäeval.

Belgradi võistlushall on kergejõustiku jaoks kohandatud ja see muudab tingimused väiksemate kogemustega sportlaste jaoks keeruliseks. Eile said võistlustingimusi proovida varasemad saabujad ehk just vabapääsme saanud sportlased.

24-aastane Kutberg ütleb, et rada on väga harjumatu. «Mina ei ole sellisel rajal kunagi võistelnud, ei Eestis ega mujal. See käitub hoopis teisiti, hüpates põrkab päris korralikult. Samas kui saad selle vetruva põranda rütmile pihta, võib sellest hoopis kasu tõusta,» räägib kaugushüppaja, kelle jaoks on tegu esimese täiskasvanute tiitlivõistlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles