IBU täitevkomitee otsustas Venemaa MMist ilma jätta

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskesuusatamine Tjumenis.
Laskesuusatamine Tjumenis. Foto: Balin Viktor/ITAR-TASS

Rahvusvahelise laskesuusaliidu (IBU) täitevkomitee otsustas eile, et võtab Venemaa linnalt Tjumenilt 2021. aasta maailmameistrivõistluste korraldusõiguse ära.

Algselt lootis IBU, et Venemaa loobub korraldusõigusest vabatahtlikult, kuid seda ei juhtunud. Ka eileõhtune otsus ei ole venelastele meeltmööda. «Meie hinnangul pole IBU-l mingisugust õigust sellist otsust teha. Ükski täitevkomitee ei saa käituda kongressina,» ütles Venemaa laskesuusatamise juht Aleksandr Kravtsov.

IBU otsus võtta Venemaalt MMi korraldusõigus tuleneb seal valitsevatest dopinguprobleemidest ning laskesuusatajate aktiivsest vastupanust hetkel valitsevale olukorrale. Tjumenile määrati MMi korraldusõigus 2016. aasta septembris ning juba siis küttis IBU otsus kirgi. Tõenäoliselt pole seegi lugu veel läbi, sest venelased lubasid otsuse kohtusse kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles