USA ja Bahama sõbrad Uibole: mis värk teil nende kümnevõistlejatega seal Eestis on?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo Belgradi EMi võistlejanumbriga.
Maicel Uibo Belgradi EMi võistlejanumbriga. Foto: EKJL

KERGEJÕUSTIK. Mitmevõistleja Maicel Uibo, kes on koos Ksenija Baltaga kuueliikmelise Eesti kergejõustiku EM-koondise liider, jõudis võistluspaika pärast pikka ja väsitavat reisi Bahamalt, ent ütleb räsitud olemisele vaatamata, et kui ei läheks igal võistlusel esikohta püüdma, võiks naelikud kohe varna riputada. Uibo on Eesti kergejõustikus omalaadne fenomen, kelle nime teavad kõik, aga keda on oma silmaga võistlemas näinud vähesed. Vähemalt viiel viimasel aastal, mil ta USAs ja nüüd Bahamal elab ja treenib.

Seda, et Eesti mitmevõistlus on just noorte mõttes praegu heas seisus, teab 24-aastane sportlane hästi, kuigi noorematega ta isiklikult ei lävi. «Otseselt ei suhtle, aga Saluri (samuti USAs Georgia ülikoolis treeniv Karl-Robert Saluri – M. G.) ja teiste omaealiste käest ikka saan infot ja eks koduseid võistlusi jälgin ka. Tallinna rahvusvahelist mitmevõistlust näiteks jälgisin kogu aeg ja juunioride eestikaid samuti. See on väga tore, et häid noori palju peale kasvab. Paljud tuttavad USAs ja Bahamal küsivad pidevalt, et mis värk teil seal Eestis nende mitmevõistlejatega on ja kas mingi muu alaga ka tegeldakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles