Eesti teatemeeskond võeti teist MMi järjest rajalt maha

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp (vasakul võtmas teatevahetust üle Aivar Rehemaalt.
Algo Kärp (vasakul võtmas teatevahetust üle Aivar Rehemaalt. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti teatemeeskond ei jõudnud teist MMi järjest finišisse, kui seekord ei lubatud eestlasi Lahtis 4x10 km teatesõidus enam viimasele vahetusele.

Eesti nelikusse kuulusid Raido Ränkel, Algo Kärp, Karel Tammjärv ja Aivar Rehemaa. Rehemaa täna rajale ei saanudki ja enne viimast vahetust kaotas Eesti liidrile juba 6 minutiga. Lõpp-protokollis said eestlased kirja 13. koha.

Finišisse ei jõudnud eestlased kaks 2 aastat tagasi Faluni MMil, kui võistlus lõpetati 16. positsioonil. Toona said oma vahetuse lõpuni sõita klassikadistantsile läinud Karel Tammjärv ja Aivar Rehemaa. Kolmandas vahetuses sõitnud Raido Ränkel võeti juba rajalt maha. Neljanda mehena oli toona nimekirjas Peeter Kümmel.

MMil jõudsid Eesti mehed teatesõidus viimati finišisse 2013. aastal Val di Fiemmes, kui Peeter Kümmel, Karel Tammjärv, Eeri Vahtra ja Aivar Rehemaa kaotasid võitjale 5.42,0 ja lõpetasid võistluse 15. kohaga.

Tiitlivõistlusel jõuti viimati finišisse aga 2014. aasta Sotši olümpiamängudel. Toona saavutasid Karel Tammjärv, Algo Kärp, Aivar Rehemaa ja Raido Ränkel 10. koha. Kaotust võitjale kogunes 4.10,6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles