Lahti MMi suusakuningaks krooniti üllatusmees, norralased põrusid taas! (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Harvey (nr. 3) rõõmustamas Lahti MMi 50 km vabatehnikasõidu kuldmedali üle.
Alex Harvey (nr. 3) rõõmustamas Lahti MMi 50 km vabatehnikasõidu kuldmedali üle. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Lahtis peetav suusaalade MM lõppes meeste 50 km vabatehnikasõiduga, kus mõnevõrra ootamatult krooniti maailmameistriks kanadalane Alex Harvey. Tihedas finišiheitluses järgnes talle venelane Sergei Ustjugov, kes jäi Harvey'le alla 0,6 sekundiga. Üllatusliku pronksmedali tõi Soomele Matti Heikinen (+1,4), neljanda koha sai britt Andrew Musgrave (+2,9) ja viiendaks jäi pisut enne lõppu koperdanud suurfavoriit Martin Johnsrud Sundby (Norra +3,0).

Tiitlikaitsja Petter Northug ei suutnud lõpus kiirematega kaasa minna ja piirdus kaheksanda kohaga (+12,3). Meeste seas jäid norralased individuaalse kuldmedalita, viimati juhtus see 1995. aastal Thunder Bay MMil. Täna oli stardis ka kaks eestlast: Aivar Rehemaa sai 49. koha (+8.47,5) ja MMi debütant Andreas Veerpalu lõpetas 51. positsioonil (+9.34,4).

Tulemused:

  1. Alex Harvey (Kanada) +1:46.28,9
  2. Sergei Ustjugov (Venemaa) +0,6
  3. Matti Heikkinen (Soome) +1,4
  4. Andrew Musgrave (Suurbritannia) +2,9
  5. Martin Johnsrud Sundby (Norra) +3,0
  6. Sjur Röthe (Norra) +3,4
  7. Dario Cologna (Šveits) +8,9
  8. Petter Northug (Norra) +12,3
  9. Maurice Manificat (Prantsusmaa) +13,4
  10. Hans Christer Holund (Norra) +14,3

Enne sõitu:

Maailmameistritiitlit asub kaitsma 2015. aastal Rootsis Falunis võidutsenud norralane Petter Northug, kes valmistus Lahti MMi ajal kodumaal spetsiaalselt meeste maratoniks. Samuti on täna end võistluseks kirja pannud rootslane Johan Olsson, kes sai kaks aastat tagasi kaela pronksmedali. Falunis poodiumi teisele astmele kerkinud tšehhi Lukaš Bauerit aga täna stardis pole.

Eestit esindavad meeste maratonis Aivar Rehemaa ja Andreas Veerpalu. Kui neist esimene näitas küllaltki head minekut praeguste maailmameistrivõistluste alguses, saades 15 + 15 km suusavahetusega sõidus eestlaste parimana 36. koha, siis 22-aastane Veerpalu tegi oma suurvõistluste debüüdi maikuu esimesel päeval 15 km klassikadistantsil, mille lõpetas 36. kohaga.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles