Venemaa poliitiku hull idee: jalgpalli MMi ajal peaks kaklusi organiseerima (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa tippklubi Peterburi Zeniti poolehoidjad.
Venemaa tippklubi Peterburi Zeniti poolehoidjad. Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Venemaa duumasaadik Igor Lebedev tuli avalikkuse ette üsnagi hullu ideega, kui ta teatas, et 2018. aastal Venemaal toimuvatel jalgpalli maailmameistrivõistlustel tuleks jalgpallihuligaanide vahelisi loominguid ametlikult organiseerida.

Lebedevi arvates võiks huligaanide löömingust saada vaatemänguline võitlus, mida omakorda ülejäänud suurturniiri külastajatele näidata.

Lebedevi arvates võiks huligaanide võitlusi organiseerida areenidel ja korraga võiks ühest leerist kaklema asuda 20 löömameest.

Partei LDPR kodulehel avaldatud mõttevälgatuses leidis Lebedev veel, et taoline organiseeritud lööming aitaks huligaanide agressiivsust suunata ja nii oleks tänavatel vähem vägivalda. Lebedevi sõnul oleksid venelased sellisel juhul justkui uudse spordiala pioneerid ja areenidele võiksid niimoodi koguneda tuhanded kaklushuvilised, kes saaksid siis omakorda löömingutele kaasa elada.

«Kui näiteks inglased hakkaksid tüli norima, siis saaksid nad kohe vastuse, et väljakutse on vastu võetud ning seejärel määratakse kokku duell areenil,» selgitas Lebedev organiseeritud kakluse formaati.

Venemaal on taolised organseeritud huligaanide vahelised löömingud üsnagi tavalised. Seda ei tehta aga areenidel, vaid metsades või tööstuspiirkondades, kus ei ole ohtu jõuorganitele vahele jääda.  

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles