Balta: vana mina on tagasi, selle pealt võib midagi tõsiselt ilusat tulla (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta Belgradi EMil.
Ksenija Balta Belgradi EMil. Foto: Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/Scanpix

Ksenija Balta saavutas Belgradis toimunud kergejõustiku sise-EMil kaugushüppes 5. koha tulemusega 6.79. Pronksmedal jäi eestlannast 15 cm kaugusele.

Balta kinnitas pärast finaali murelike nägudega Eesti ajakirjanikele, et pettumust ta ei tunne. «Ei, pettunud ei saa olla. Väga hästi on kõik. Täitsin oma teise suure eesmärgi jõuda finaali (täitis ka Londoni MMi normi-toim). Esikolmikusse pürgimine oli täna...no ma ei hakka ütlemagi... Samas lähen alati võistlema kõrget eesmärkidega, peab olema soov kõigile ära panna,» ütles ta esimese hooga.

Võrreldes Rio mängudega on ta enda sõnul ka tehniliselt kindlam ja kinnitas, et valitud tee on õige. Pettumuse asemel rääkis ta silmade särades, et on sama tugev kui 2009. aasta sise-EMil kulda võites.

«Ma arvan, et mitte mingit vahet pole, kas oleksin sel hooajal varem kaugushüppes võistelnud või ei. Seega olen selle otsusega rahul, et varem ei võistelnud. Tunnen end füüsiliselt hästi, tehniliselt oli siin parem kui näiteks Rios. Vana mina on tagasi, selle pealt võib midagi tõsiselt ilusat tulla,» kinnitas sportlane.

Finaali lõppedes pani ta parema põlve ümber jääkoti, sest jalg tegi valu. See on Balta sõnul teda varemgi vaevanud nii-öelda hüppaja põlv ja üleliia muretseda ei tasu. «Valu oli vaid finaalis. Koju jõudes tuleb igaks juhuks arstil üle vaadata lasta,» sõnas ta.

Pärast suurt pingutust keerlesid Balta mõtted jätkuvalt trenni ümber. «Õhtul lähen ja söön kõigepealt normaalselt ja koju Eestisse jõudes tuleb teha trenni-trenni-trenni. Peab ju nendele tüdrukutele vastu saama.»

Naiste kaugushüppe finaali tulemused:

1. Ivana Španovic (Serbia) 7.24

2. Lorraine Ugen (Suurbritannia) 6.97

3. Claudia Salman-Rath (Saksamaa) 6.94

4. Darja Klišina (sõltumatu võistleja) 6.84

5. Ksenija Balta (Eesti) 6.79

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles