Kõik Eesti käsipalliklubid pääsesid Balti liigas veerandfinaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting (paremal) ja Kristjan Muuga.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting (paremal) ja Kristjan Muuga. Foto: Eesti käsipalliliit

Pühapäeval lõppes käsipalli Balti liiga põhiturniir ja selgusid kaheksa veerandfinalisti, kes järgmisel nädalal alustavad mänge selgitamaks nelja meeskonna finaalturniirile pääsejaid. Kõik kolm Eesti klubi pääsesid alagrupist edasi. Põlva Serviti ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper lähevad veerandfinaalis omavahel vastamisi. Viljandi HC astub vastu tiitlikaitsja Riihimäe Cocksile.

Põhiturniiri lõpplahendus A-alagrupis kujunes ülimalt põnevaks. Eesti klubidele lahenes olukord siiski positiivselt, sest kuigi HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi pühapäevane 24:27 (12:14) kaotus Klaipeda Dragunasele aitas leedukad ajutiselt neljandale kohale, alistas Viljandi HC õhtul Riia Celtnieksi 31:25 (14:13).

A-alagrupi võitis Zaporožje ZTR 15 punktiga, Minski SKA kogus 14 ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 12 silma. Viljandi lõpetas 8, Dragunas 7 ja Celtnieks 4 punktiga. Ülejäänud kaks veerandfinaalpaari on ZTR – Kaunase Granitas-Karys ja SKA – Dobele Tenax.

Lillsoo jäi rahule nii mängu kui terve põhiturniiriga

Pühapäevases avamängus polnud kehralastel enam midagi mängus, samas kui Dragunas võitles edasipääsu nimel. Eestlased ei saanud algul minema ja olid taga koguni 7:14, ent viis vastuseta väravat tegid poolajaseisuks 12:14. Teisel pooltunnil läks Kehra juhtima, aga poolaja keskel lasi Dragunase jälle paari väravaga eest ning pidi lõpuks vastu võtma 24:27 kaotuse.

Kehralaste kasuks viskas Mikita Jermaševitš 6, Indrek Normak 5, Siimo Tänavots 4, Jaan Kauge ja Anton Borovski 2 ning Antti Rogenbaum, Martin Nerut, Jorma Käsper, Marko Slastinovski ja Kaspar Lees 1 värava. Vastastel said 6 tabamust kirja Lukas Juškenas ja Šarunas Ugianskis.

«Eks pikk reis ja kaks rasket mängu räsivad nii vaimu kui füüsist, aga tegelikult tegime korraliku etteaste,» sõnas Kehra peatreener Indrek Lillsoo. «Paljud mittepõhitegijad said rohkelt mänguaega ning esinesid positiivselt – olime kogu aeg mängus sees, tahtmist ja võitlust oli kõvasti.»

Alagrupi kolmanda kohaga jäi Lillsoo samuti rahule: «Juba hooaja eel näis kolmas koht maksimumprogrammina. Aga kogusime arvestatava punktisumma ja olime pea lõpuni isegi teise koha konkurentsis. Peame rahul olema, aga järgmisel nädalal on juba uued mängud ja vaatame, kuidas veerandfinaalis Servitiga hakkama saame.»

Viljandi pööras raske ja tähtsa mängu enda kasuks

Pühapäevaõhtusest mängust Celtnieksi vastu oli Viljandi HC-l vaja vähemalt viiki, et lõpetada alagrupp neljandana. Võrdne avapoolaeg lõppes mulkide 14:13 eduseisul, ent teise pooltunni algul tehti 4:0 spurt ja suudeti vajalikku eduseisu lõpuni hoida. Otsustava kohtumise lõpuvileks olid tablool Viljandi võidunumbrid 31:25.

Võitjate ja kogu mängu parim snaiper oli Kristo Voika 9 väravaga. Ott Varik lisas 8, Kristjan Koovit 5, Kristo Järve ja Sergei Rodjukov 3 ning Mikk Varik, Sten Maasalu ja Raiko Roosna 1 ühe tabamuse. Lätlastel oli täpseim Roberts Freibergs 6 väravaga.

«Eilne raske mäng Klaipedas oli meil veel jalgades,» tunnistas peatreener Marko Koks. «Lisaks sai meie leegionär Sergei Rodjukov juba 20. minutiks kolm kaheminutilist karistust ja eemaldati, mis tegi olukorra veel keerulisemaks. Aga õnneks oli meie realiseerimine eilsega võrreldes teisest puust.»

«Teisel poolajal saime eest, aga lasime nad korraks veel kahe värava kaugusele. Siis aga tundus, et Celtnieks oli veel väsinum kui meie ja ka nende väravavahid polnud sama head kui eile Kehra vastu. Meie rünnak toimis ja ka Rasmus Ots tegi hea mängu väravasuul, nii et täitsime siiski eesmärgi veerandfinaali jõuda,» lisas Viljandi juhendaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles