Videomeenutus: nii kihutas Markko Märtin Mehhikos elu kolmanda võiduni

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin MM-etapi võitu tähistamas.
Markko Märtin MM-etapi võitu tähistamas. Foto: Postimees.ee

Autoralli MM-sarja Facebooki-lehekülg on viimastel päevadel teinud tagasivaateid Mehhiko ralli ajalukku, tehes eelsoojendust nädalavahetusel peetavale tänavusele võidukihutamisele. Muuhulgas meenutati, kuidas 2004. aastal tuiskasid võidule Markko Märtin ja Michael Park.

Märtin oli aasta varem ehk 2003. aastal saanud Kreekas elu esimese etapivõidu, lisanud sellele esikoha Soomes ning jõudnud poodiumile ka Itaalias ja Hispaanias, lõpetades MM-sarja viienda kohaga. 2004. aastal oli Mehhiko ralli MM-sarja kolmas etapp ning Märtin suutis tõrjuda nii tiimikaaslase Francois Duvali kui ka Citröenil sõitnud Carlos Sainzi rünnakud. Kuulus hispaanlane keeras viimasel võistluspäeval eestlast jahtides auto seejuures koguni üle katuse ja pidi leppima kolmanda kohaga.

Mehhiko ralli oli toona MM-sarja kavas esmakordselt ning pärast seda on seal MM-punktidele kihutatud igal aastal, erandiks vaid 2009. aasta. Lisaks Märtinile on Mehhikos võita suutnud veel vaid Petter Solberg, Sebastien Loeb (kuus korda), Sebastien Ogier (kolm korda) ning Jari-Matti Latvala.

Ott Tänak on saanud parimal juhul Mehhikos viienda koha, seda 2012. aastal. Tänavu hoitakse pärast Monte Carlos kolmandana ja Rootsi rallil teisena lõpetamist MM-sarja üldtabelis Jari-Matti Latvala ja tiimikaaslase Ogier' järel kolmandat kohta. Tänavune ralli algab Eesti aja järgi neljapäeva südaööl peetava testikatsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles