Kauri Kõiv läheb IBU karikasarja Otepää etapile ühe mõttega: teha hooaja parim tulemus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv (esiplaanil)
Kauri Kõiv (esiplaanil) Foto: Tairo Lutter / Postimees

Juba ülehomme, 8. märtsil antakse start laskesuusatamise IBU karikasarja viimasele etapile, mis sedapuhku peetakse meie enda koduõuel Otepääl. Kokku võtab võistlustest osa 32 riiki, nende hulgas asub kõrgeid kohti püüdma ka Eesti koondis koosseisus Kauri Kõiv, Johan Talihärm, Tarvi Sikk, Jüri Uha, Hans Kristen Rootalu, Regina Oja, Kristel Viigipuu, Grete Gaim ja Mari Uha.

Käesoleval hooajal neljal korral MK-sarjas punktidele jõudnud Kõiv kinnitab, et asub kodusel võistlusel starti. «Juba hooaega planeerides soovisin, et saaksin osaleda ka Otepää etapil. Tegemist on piisavalt kõva tasemega võistlusega, et sellel osaleda ning kui vaadata ka seda, et esindatud on 32 riiki, siis kahtlemata saab konkurents olema tihe,» rääkis Kõiv, kes on kindel, et näha saab põnevaid võistluseid. Samuti lisas Kõiv, et kodustel võistlustel osalemine on alati veidi erilisem kui võistelda võõras riigis: «Väga palju annab juurde see, et raja ääres on su omad sõbrad ja tuttavad sind ergutamas,» rääkis Kõiv.

Kui spordis räägitakse väga palju koduväljaku eelisest, siis kas laskesuusatamises see samuti mingit rolli mängib? «Otseselt mitte. Pigem on just nii, et kuna meie tiir on tuultele üsna avatud, siis on tõenäosus, et laskmisel eksitakse rohkem ja seal ei ole abi sellest, kas tegu on koduse lasketiiruga või mitte,» kirjeldas Kõiv Otepääl valitsevaid olusid.

Kõivu tänavuse hooaja kõrgeim tulemus pärineb Östersundi maailmakarikaetapilt, mil ta saavutas tavadistantsil 21. koha. Selle koha plaanib Kõiv kindlasti Otepääl üle sõita. «Minu eesmärk on võidelda kõrgeimate kohtade nimel,» on Kõiv endas kindel. Olenemata, et IBU karikasari on MK järel tugevuselt teine võistlussari, on kõrged kohad ka siin au sees. «Tase on tugev ning esikümne sõitjad on kõik sellised mehed, kes maailmakarikal end punktidele sõidavad,» lisas sportlane.

IBU karikasarja Otepää etapp saab alguse 8. märtsil paarissprindi ja segateatevõistlusega. Kõiv asub starti kahel sprindietapil, mis on kavas 9. ja 11. märtsil.

Võistlused on pealtvaatajatele tasuta.

PROGRAMM

Kolmapäev, 8. märts

10.00 Paaristeatevõistlus

12.30 Segateatevõistlus

Neljapäev, 9. märts

10.00 Sprint 7,5km Naised

13.00 Sprint 10km Mehed

Laupäev, 11. märts

10.00 Sprint 7,5km Naised

13.00 Sprint 10km Mehed

Pühapäev, 12. märts

10.00 Paaristeatevõistlus

12.30 Segateatevõistlus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles