WRC-sarja liider: Mehhiko ralli saab olema meie jaoks kõige keerulisem (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala Rootsi MM-rallil.
Jari-Matti Latvala Rootsi MM-rallil. Foto: Timo Anis

Kahe etapi järel autoralli MM-sarja juhtiv Toyota piloot Jari-Matti Latvala leidis sel nädalal toimuva Mehhiko ralli eel, et sel korral ta võidu ees võidelda ei suuda.

Latvala tõdes, et nende kasuks räägib kehvem stardipositsioon, mis käib kaasas MM-sarja liidri kohustustega. Lisaks ei ole Toyota masinat keskmäestiku tingimustes eriti testitud. Mehhiko ralli toimub tavapärasest aga tunduvalt kõrgemal üle merepinna ja nii on ka ralliautodele tavapärasest veidike teistsugused nõudmised.

«Ma arvan, et meil ei ole Mehhikos erilisi võiduvõimalusi,» tunnistas Latvala Autospordile «Ma ei karda esimesena rajale minna ja teistele teed puhastada. Peame olema siiski realistid ja teadma, mida võime sellises olukorras tulemuste osas loota.»

«Mäletan, et eelmisel aastal läksin rajale seitsmenda mehena. Avapäeva lõpuks olin ma niimoodi Sebastien Loebist 40 sekundit ees,» meenutas soomlane. «Mehhiko ralli saab olema meie jaoks selle hooaja kõige keerulisem. Oleme Mehhiko tingimustes täiesti algajad.»

Eelmisel nädalal testis Latvala Toyota Yarist Hispaanias. See oli alles teine test kruusal. «Olime umbes 2000 m üle merepinna. Olukord oli hea, kuid oleks võinud olla parem. Käisime vahepeal ära ka 2300 m peal, kuid seal oli veel lumi maas. Mehhikos ei ole sellise teadmisega midagi peale hakata,» lisas Latvala.

Mehhiko ralli toimub 9.-12. märtsini. 

Sõitjate arvestus:

  1. Jari-Matti Latvala (Toyota) 48
  2. Sebastien Ogier (M-Sport) 44
  3. Ott Tänak (M-Sport) 33
  4. Dani Sordo (Hyundai) 25
  5. Craig Breen (Citroen) 20
  6. Elfyn Evans (M-Sport) 18
  7. Stephane Lefebvre (Citroen) 10
  8. Thierry Neuville (Hyundai) 8

Meeskondlik arvestus:

  1. M-Sport 73
  2. Toyota 53
  3. Hyundai 40
  4. Citroen 26
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles