Eesti jätkab suure unistuse püüdmist

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aastal peeti Otepääl laskesuusatamise EM.
2015. aastal peeti Otepääl laskesuusatamise EM. Foto: Tairo Lutter / Postimees

LASKESUUSATAMINE. Talvistest spordisündmustest on laskesuusatamise MK-etapid üldjuhul elava huvi, suure publikuhulga ja kaasaelamise musternäidis. Unistust suursündmust korraldada pole kaotanud ka Eesti laskesuusainimesed ja Otepääl kolmapäevast pühapäevani peetav IBU Cupi finaalvõistlus on selle poole järjekordne sammuke.

IBU Cup on laskesuusamaailmas MK-sarja järel tugevuselt teine võistlussari ja peabki n-ö emalaeva varju jääma, aga Otepää etapi puhul annab see eriti tunda. Samal ajal peetakse Soomes Kontiolahtis MK-etapp ning suurem osa Eesti ja maailma tippe eelistab startida just seal. Eesti koondise meestest eelistas Otepää kasuks Kauri Kõiv, naiste koondisest on kohal Grete Gaim ja Kristel Viigipuu. Episoodiliselt on Otepääl startivatest eestlastest MK-sarjas võistelnud ka Johan Talihärm ja Regina Oja.

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni presidendi Aivar Nigoli sõnul on Otepää tõestanud, et võistlusi suudetakse korraldada eeskujulikult, aga praegu pole teada, millal rõõmusõnum saabuda võiks. Võimalik, et juba selle hooaja lõpus, aga kivisse pole midagi raiutud. Kõige varem jõuaks MK-sari Eestisse 2022. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles