Ületati üle poole sajandi püsinud legendaarne jalgpallirekord (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlasest ründaja Kazuyoshi Miura mänguhoos.
Jaapanlasest ründaja Kazuyoshi Miura mänguhoos. Foto: TORU YAMANAKA/AFP/Scanpix

Jaapani jalgpallur Kazuyoshi Miura pääses Jaapani meistrivõistlustel väljakule 50 aasta ja 7 päeva vanusena ja sellega tõusis ta kõige vanemaks jalgpalluriks, kes mõnes profisarja kõrgliigas väljakul käinud. 

Seni kuulus tippmark inglasest jalgpallilegendile Stanley Matthewsile, kes 1965. aasta veebruaris esindas Stoke City meeskonda 50 aasta ja 5 päeva vanusena, kirjutab AFP.

Yokohama FC meeskonna ridadesse kuuluv Miura võttis Matthewsi käest rekordi Jaapani kõrgliiga kohtumises V-Varen Nagasaki vastu. Matš lõppes 1:1 viigiga. Miura pidas ajaloolises mängus vastu 54 minutit.

«Tegelikult ma ei tunne, et oleksin legendist möödunud. Ma võisin vanuselise rekordi püstitada, kuid ma ei ole võimeline ületama tema (Matthewsi) teisi statistilisi näitajaid,» teatas endine Jaapani koondise ründaja Miura.

15-aastaselt Brasiiliasse kolinud ja seal oma profikarjääri alustanud Miura oli tõeline täht 1990ndatel, kui ta tegi tegusid Jaapani kõrgliigas. Toona peeti teda kõige kuulsamaks Aasiast pärit jalgpalluriks.

Jaapani koondist on Miura esindanud 89 korda ja selle ajaga on ta kirja saanud 55 väravat. Koondise dressi tõmbas ta viimati selga 2000. aastal. Praeguse seisuga on ta lubanud tipptasemel jalgpalli mängida veel 10 aastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles