Rahvusvaheline Olümpiakomitee halastas Therese Johaugile (5)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: Aaserud, Lise/NTB scanpix/Scanpix

Norra suusaässa Therese Johaugi mänedžer Jørn Ernst teatas Norra meediale, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee ROK halastas tema kliendile ja viimased ei kaeba Norra Antidopingu otsust edasi.

Mäletatavasti määras Norra Antidoping Johaugile 13 kuu pikkuse võistluskeelu positiivse dopinguproovi andmise eest. Rahvusvahelisel Olümpiakomiteel (ROK), Rahvusvahelisel Suusaliidul (FIS) ja Maailma Antidopingu Agentuuril (WADA) on õigus see otsus aga vaidlustada ja pöörduda spordikohtusse, kui nad peavad karistust liiga leebeks, kirjutab VG.

«Saime mõned päevad tagasi e-kirja, kus seisis, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee ei kaeba Norra Antidopingu otsust edasi,» teatas Ernst.

Praeguse seisuga lõppeb Johaugi võistluskeeld 18. novembril ja seejärel saab ta liituda MK-sarjaga ning koguda vormi 2018. aasta veebruaris toimuvateks olümpiamängudeks.

Nüüd peab Johaug ootama veel FISi ja WADA otsust. FIS langetab oma otsuse teisipäeval. «Me saame ainult oodata. Loodame, et FIS ei kaeba otsust edasi,» sõnas Ernst.

Homsega kõik Johaugi jaoks siiski veel ei lõppe, kuna WADA saab enda seisukohta kaaluda veel kolm nädalat ja alles seejärel peavad nad teatama, kas nad kaebavad Norra Antidopingu otsuse edasi või mitte. Kui keegi peaks veel otsuse edasi kaebama, siis sellega hakkab tegelema Lausanne’is asuv spordikohus CAS.

Mis Johaugiga juhtus?

Johaug jäi eelmisel aastal dopingukontrollis vahele anaboolse steroidi klostebooli kasutamisega. Sportlase enda sõnul sattus aine organismi, kuna ta kasutas päikesest põlenud huulte raviks kreemi nimega Trofodermin, mis sisaldab muuhulgas ka klostebooli.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles