Johaugi advokaat: FISil polnud edasikaebamiseks põhjust

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaugi advokaat Christian B. Hjort.
Therese Johaugi advokaat Christian B. Hjort. Foto: Nesvold, Jon Olav/Scanpix

Norra meedia teatas täna, et Rahvusvaheline suusaliit (FIS) otsustas edasi kaevata Therese Johaugile määratud karistuse. Norra suusataja advokaat Christian B. Hjort tunnistas, et ta ei saa FISi käitumisest aru.

Norra Antidoping määras Johaugile 13 kuu pikkuse karistuse, kuid FIS leidis, et tegemist on liiga lühikese ajaga ja nii kaevati otsus Rahvusvahelisse Spordikohtusse (CAS). Hjort väitis, et tema arust ei olnud FISi käitumisel alust. 

«FISil ei olnud mingit põhjust selle otsuse edasikaebamiseks,» väitis Hjort Norra rahvusringhäälingule. «Algne otsus oli piisavalt karm ja ületas ka CASi nägemuse. Seetõttu ei näe ma mingit põhjust edasikaebamiseks,» lisas Johaugi advokaat.

Kui CAS otsustab FISi apellatsiooni rahuldada ja Johaugile pikema karistuse määrata, võib see norralanna eemale jätta järgmise aasta veebruaris peetavalt OMilt. Praeguse seisuga lõppeb Johaugi 13 kuu pikkune karistus käesoleva aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles