Norralased ahastavad: Johaugi karjäär võib läbi olla (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra suusatäht Therese Johaug.
Norra suusatäht Therese Johaug. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) tänane otsus, millega kaevatakse norralanna Therese Johaugi 13 kuu pikkune võistluskeeld edasi Spordiarbitraaži (CAS), on tekitanud norralaste seas leinameeleolu. Pessimistide sõnul võib karistuse pikendamine tähendada koguni Johaugi karjääri lõppu.

«See oleks katastroof!» teatas Johaugi esindaja Christian B. Hjørt väljaandele Aftenposten, kui temalt küsiti võimaluse kohta, et Johaug jääb tuleval talvel peetavatest olümpiamängudest eemale. CAS võib juhtumit menetleda kuni kuus kuud ning norralased kardavad, et otsus ei tule Johaugile meelepärane.

«See oli kõige hullem asi, mis temaga juhtuda sai. Nüüd on olukord taas ebakindel ja seda eriti olümpia osas,» arutles NRK ekspert, paljude Norra tippsuusatajatega koos töötanud, šveitslast Dario Colognat juhendanud ning ka Johaugi eratreenerina tegutsenud Fredrik Aukland. «Kui ta olümpiale ei pääse, võib tema karjäär läbi olla – ma ei kujuta ette, milline võiks sellisel juhul olla tema motivatsioon ja kui palju ta suudaks välja kannatada,» arvas Aukland 28-aastasest Johaugist rääkides.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles