Roolija olemas – Eesti tippsõudjate üks unistus on täitumas

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tulevase kaheksapaadi liikmed.
Eesti tulevase kaheksapaadi liikmed. Foto: Pm

Eelmisel aastal sai Eesti paarisaeruline neljapaat rõõmustada pronksmedali üle Rio olümpiamängudel. Tänavuseks hooajaks on seatud eesmärgiks heidelda kõige kirkamate medalite eest Floridas peetavatel maailmameistrivõistlustel. Teel MMile tahetakse aga tavapärasest rutiinist välja murda ja selleks täidetakse üks ammune unistus – MK-etapil asutakse starti kaheksapaadiga. 

Eesti sõudjad on aastate jooksul proovinud erinevaid kooslusi, kuid seni ei ole nad istunud korraga suurimasse võistluspaati, et maailma kõige vägevametega kaheksapaatidel jõudu katsuda. Eile jõudsid eestlased oma tänavuse hooaja esimesse veelaagrisse Horvaatias. Juba nädala lõpul võtab peatreener Matti Killing ette teekonna Itaaliasse, et ära tuua tuttuus kaheksapaat, millega siis hakatakse esmalt trenni rühmama ja hiljem Poznani MK-etapil võistlema. Aerud tavapärasest suurema võistlusaluse jaoks võeti kodumaalt juba kaasa.

Praeguseks on välja valitud ka mehed, kes on kaheksapaadil sõudma asuvad. Juba algusest peale oli selge, et parima koosluse kokku saamiseks tuleb seltskonda kaasata kogu Rio neljapaat ehk Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä. Lisaks nimetatud neljale võeti kampa veel Sten-Erik Anderson, Kaur Kuslap, Joosep Laos ning Oskar Kuzmin. Vaadates Eesti sõudmise kandepinda, ongi kokku saadud parim võimalik kooslus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles