Serena Williams on sunnitud esireketi koha võitluseta loovutama

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams.
Serena Williams. Foto: David Gray/Reuters/Scanpix

Ameeriklanna Serena Williams teatas, et ei saa osaleda Indian Wellsi ja Miami turniiril. See tähendab, et maailma esireketiks tõuseb taas sakslanna Angelique Kerber.

Indian Wellsis kaks korda võitnud Williams tõusis tagasi maailma esireketiks jaanuaris, kui võitis Austraalia lahtised ja sai enda valdusesse rekordilise 23. suure slämmi tiitli. 35-aastane ameeriklanna pidanuks esireketi koha säilitamiseks jõudma Indian Wellsis vähemalt poolfinaali, kuid põlvevigastus sunnib teda aega maha võtma, vahendab Eurosport.

«Ma pole saanud põlvetrauma tõttu treenidagi ja mul on väga kahju, aga ma ei saa kaasa teha. Püüan positiivset meelt säilitada ja võimalikult ruttu väljakutele naasta,» teatas Williams turniiri kodulehe vahendusel. Indian Wellsi põhiturniir, kuhu pääses ka Anett Kontaveit, algab täna. Miami Open, kus Williams on jäänud löömatuks koguni kaheksal korral, peetakse aga 20. märtsist 2. aprillini.

Williams ei mänginud Indian Wellsis kuni 2015. aastani, sest 2001. aasta finaalis vilistas osa pealtvaatajaid ta välja ning solvas rassistlikult teda ja tema perekonda. Publiku kohatu käitumise põhjuseks oli Serena õe Venus Williamsi loobumine nende omavahelisest poolfinaalist kõigest loetud minutid enne mängu algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles