Välkotsus tõi klassikalise tehnika sprindirajale tagasi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp oleks eile Drammeni sprindirajale läinud nagunii klassikasuusaga, aga eksperimendi korras pidid ka tema konkurendid kasutama vahelduvtõukelist sammu.
Marko Kilp oleks eile Drammeni sprindirajale läinud nagunii klassikasuusaga, aga eksperimendi korras pidid ka tema konkurendid kasutama vahelduvtõukelist sammu. Foto: Nordic Focus

Norras Drammeni linnas peetav suusasprindi MK-etapp on kahtlemata legendaarne võistlus, aga seni on sportlased eelistanud rada läbida ainult paaristõugetega. Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) on viimastel aastatel hakanud võitlema klassikatehnika säilimise nimel ja kolmapäeval võeti just Drammenis kasutusele järjekordne abinõu.

Drammeni 1,2 km pikkusele klassikasprindiringile seati üles kahele tõusule umbes 30 meetri pikkust lõiku, kus paaristõugete kasutamine oli keelatud. Suuremat osa Eesti koondislasi ühendava Team Haanja treeneri Anti Saarepuu sõnul oli eksperiment ühtpidi oodatud ja ootamatu.

«Norra treener käis teisipäeva õhtul treeningu ajal ringi ja küsis teiste arvamust, kas sellist reeglit oleks mõtet rakendada. Aga reaalselt saime sellest plaanist teada ikkagi kolmapäeva hommikul ja treenerid olid sisuliselt ühehäälselt nõus. Ainult Prantsusmaa oli erapooletu,» rääkis Saarepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles