Postimees Norra X-mängudel: Kelly vanemaid ootab ees tõsine määrdetöö

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
X-mängude pargisõidu treening.
X-mängude pargisõidu treening. Foto: Tairo Lutter

Norra X-mängudel on Sildarude tiim tavapärasest ühe liikme võrra suurem, sest võistlustel on Kellyle abiks ka ema Lilian. Tema hoiab koos Henryga konkurentide tegemistel silma peal ning aitab Tõnisel poole ööni Kelly suuski määrida. Täna ootab neid tõsine määrdetöö, sest Kellyl pole võistlemiseks vajalikku hoogu, mistõttu ei pruugi ta homme pargisõidus startidagi.

«Kui lapsed öösel magavad, määrime meie kahekesti Lilianiga suuski. Tema paneb määrde alla, mina puhastan. Ja nii mitu kihti. Õhtu jooksul määrime kaks paari ära. Igale suusale läheb oma kolm-neli kihti. Üleeile alustasime kella 23 ning läks kella 2 öösel välja. Eks meil võtab suuskade määrimine kauem aega, kui elukutselistel määrdemeistritel,» rääkis Kelly treenerist isa Tõnis.

Juba mõne aasta pärast läheb Tõnise elu veelgi raskemaks, sest Henry tõestas SFR Touri etapivõiduga, et ka temal on tõsine kavatsus suurde mängu sekkuda. «Siin oleme kõik neljakesti väljas, tavaliselt oleme kolmekesti. Henry on meile suureks abiks, aga kui ta kord ise võistlema hakkab, siis läheb mul raskemaks. Üks abiline kaob ära, aga rajal on vaja jälgida kahte sportlast,» tõdes Tõnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles