Midagi hullu pole: Balta põlv lubab treenimist jätkata

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta Belgradi EMil.
Ksenija Balta Belgradi EMil. Foto: Thomas Windestam/DECA Text och Bild

Kui Ksenija Balta pärast Belgradi Euroopa sisemeistrivõistlustel saadud viiendat kohta ajakirjanike ette ilmus, oli tal parema põlve ümber jääkott, sest põlv andis tunda. See tekitas ärevaid küsimusi, sest 30-aastane Balta on varem pikalt põlveprobleemidega kimpus olnud. Nüüd on selge, et midagi hullu lahti pole ja ta saab treenimist jätkata.

Belgradis tugevatasemelises finaalis 6.79 hüpanud Balta kinnitas siis, et tegu on teda varemgi vaevanud nii-öelda hüppaja põlvega, mis andis tunda vaid finaalis ja üleliia ei tasu muretseda. Siiski lubas ta koju jõudes põlve arstile ette näidata. Nüüd on arsti juures käidud ja Balta treener Andrei Nazarov kinnitas, et kõik on kontrolli all ja tegu oli lühiajalise murega. «Näitasime ette, kõik on hästi, kõik on korras,» ütles juhendaja.

Sisehooajal ei plaani Balta rohkem võistelda, praegu treenitakse Eestis. «Ei, mingit võistlemist ei tule enne suve. Mai lõpus või juuni alguses võiks esimest korda proovida. Aprillini treenime Eestis, siis läheme Itaaliasse laagrisse,» rääkis Nazarov lähiaja plaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles