Tõnis Sildaru: sellist võistlust pole minu silmad varem näinud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru koos ema ja vennaga võistlust jälgimas.
Kelly Sildaru koos ema ja vennaga võistlust jälgimas. Foto: Siim Kaasik

Norra X-mängudel freestyle-suusatamise pargisõiduvõistlusest loobuma pidanud Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis nentis, et sellist võistlust ei ole tema silmad varem näinud.

«Johanne Killi on üks väheseid, kellel on hoogu olnud,» sõnas Tõnis Sildaru. Killi võitiski lõpuks, kogudes teise sõiduga 90,00 punkti.

«Kui Kelly teinuks reilidel trikke ja sõitnuks hüpped puhtalt, teeninuks ta umbes 30 punkti,» võttis Tõnis Sildaru tütre võimalused kokku, lisades, et väljakäidud punktisumma on mõistagi spekulatiivne.

«Tegelikult oli ju väga põnev võistlus. Pinge oli õhus viimase sekundini, hoolimata sellest, et meie ei võistelnud. Võit läks täna õigesse kohta,» ütles Tõnis Sildaru.

Kelly võistlemisest loobumine tehti ametlikuks pärast Kelly kolmandat soojendushüpet. «Enne võistlust jõudsime kolm ringi teha: esimene andis väikest lootust, teine oli kerge tagasilöök ning kolmas andis selgust, et mingit võistlemist pole,» ütles Tõnis. «Me poleks täna mingisuguseid punkte teeninud, samuti pole mõtet tervisega riskida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles