Eestlannad võitsid ajaloolise kulla

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisell Jäätma, Emily Hõim ja Meeri-Marita Paas.
Lisell Jäätma, Emily Hõim ja Meeri-Marita Paas. Foto: Erakogu

Sel nädalal toimuvad Euroopa meistrivõistlused vibuspordis. Eestlastel on põhjust rõõmustamiseks, sest plokkvibu juunioride naiskond võitis ajaloolise kulla ning Lisell Jäätma võistleb homses pronksimatšis.

Prantsusmaal, Vittelis toimuval EM-il on tegemist siselaskmisega ja distants on 18 meetrit, kvalifikatsioon on 60 noolt ja võitjad selgitatakse olümpiaringi põhimõttel.

Plokkvibu U21 juunioride naiskond koosseisus Lisell Jäätma, Emily Hõim ja Meeri-Marita Paas alistas tänases finaalis Venamaa võistkonna 226-222. Duelli alguses läksid venelannad 58-57 juhtima, kuid Eesti naiskond ei andnud enam teises seerias saavutatud juhtpositsiooni käest. Seeriad olid 57-58, 57-54, 56-56, 56-54. Kusjuures ka kvalifikatsioonis oli Eesti-Venemaa seis tasavägine. Pärast 180 noolt oli tulemuste vahe ainult 3 punkti, Eesti neiud 1727 punktiga teisel kohal.

Poolfinaalis oli Eesti naiskonna vastaseks 3. asetusega Itaalia ja duell lõppes 233-225. Hetkel on see ametlikult kinnitamata, kuid tõenäoliselt märgib 233 punkti ka uut Euroopa juunioride rekordit (hetkel 232 punkti ja kuulub Venemaa laskuritele). Antud Euroopa meistri tiitel on märkimisväärne, sest see on vibuspordis Eesti taasiseseisvumise aja esimene.

Individuaalselt jõudis Meeri-Marita Paas 8. kohale ja Emily Hõim 9. kohale, kuid Lisell Jäätmal seisab homme veel pronksimatš ees. Plokkvibu juuniorid noormehed Robin Jäätma, Kristjan Puusepp ja Artur Aas lõpetasid meeskondlikult 5. kohaga ja individuaalselt tuli neil juba esimeses duellis kaotus vastu võtta. Ka plokkvibu meeste klassis võistelnud Evert Ressar piirdus väga tasavägise 1/16 duelliga.

Sportvibu klassis oli Eestit esindamas 3 laskurit. Naistest alustas Reena Pärnat eelringi tugevalt (peale esimest distantsi 10. koht), kuid võttis 1/16 duellis vastu 2:6 kaotuse Prantsuse laskuri Tiffanie Banckaert vastu. Bessi Kasak oli eelringis 26. kohal ning lõpetas avaringis kogenud olümpialase Naomi Folkardi (GBR) vastu 4:6. Juunioride klassi võistelnud Karl Kivilo tulemus andis 41. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles