Daisy Kudre tegi Venemaal tänavuse MMi parima sõidu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daisy Kudre.
Daisy Kudre. Foto: Erakogu

Täna sõideti suusaorienteerumise MMil Venemaal Krasnojarskis viimase individuaaldistantsina ühisstardist pikk rada. Mehed võtsid mõõtu 24,3 km ja naised 17,2 km pikkusel ränkraskel mägisel rajal, kus kitsad pikad tõusud ja kiired jäised laskumised nõudsid äärmiselt suurt keskendumist ja jõudu.

Eesti naised tegid oma tänavuse MMi parimad sõidud, kui Daisy Kudre lõpetas 13. kohal (+21.29) ja Doris Kudre oli 16. (+26.05).

Daisy Kudre ütles pärast sõitu, et nii füüsiliselt kui ka vaimselt oli see tema jaoks üks raskemaid võistlusi: «Alustasin nii pika raja jaoks pisut liiga kiiresti, kuna püüdsin liidergrupi kannul püsida. Üsna pea sain aru, et sellist jõudu nagu neil, mul ei ole ning hakkasin end juba raja algusosas väga raskelt tundma. Esimese ringi lõpus «käskis» koondise treener aga jätkata, kuna absoluutselt kõigil võistlejatel oli raske. Rada oli lihtsalt niivõrd füüsiline - kokku võtsime võistluse jooksul pea 700 tõusumeetrit, millest enamus kitsastel tõusudel ja 5-10 minutit järjest.»

Rahulikus tempos alustanud Doris Kudre tõi võistlusjärgses kommentaaris samuti välja tänase raja raskuse, ent ometi suutis viimasel ringil veidi kiirust lisada ja head teevalikud raja lõpuosas panid tema võistlusele positiivse punkti. 

Naiste esinelikusse jõudsid vaid Venemaa sportlased ja selgelt kiireim oli Maria Ketskina, edestades finišis teise koha omanikku ligi 5 minutiga. Teisi individuaaldistantse valitsenud rootslanna Tove Alexandersson katkestas tänase võistluse.

Naiste tulemused:

1. Maria Kechkina RUS 1.25,33
2. Alena Trapeznikova RUS 1.30,27
3. Polina Frolova RUS 1,30,41 
....
13. Daisy Kudre EST 1.47,02
16. Doris Kudre EST 1.51,38
21. Epp Paalberg EST 2.17,21

Meeste võistluse lõpplahendus oli väga põnev, kui viimasel ringil head kiirust näidanud norrakas Lars Moholdt jõudis väga lähedale tema ees liikunud venelaste tandemile. Rootslane Erik Rost jäi aga sellele kolmikule püüdmatuks ja võitis oma teise kuldmedali tänavustelt meistrivõistlustelt. Finišisirgele tuli teisena venelane Kirill Veselov, kellele järgnesid kõrvuti Andrei Lamov ja Lars Moholdt. Hõbemedal Veselovile ja hästiajastatud jalasirutus finišijoonel tõi pronksmedali norrakale Moholdtile. Mattis Jaama oli parima eestlasena 15. (+23.09). Ilmar Udam ja Even Toomas täna tulemust kirja ei saanud.

Meeste tulemused:

1. Erik Rost SWE 1.46,04
2. Kirill Veselov RUS 1.47,22
3. Lars Moholdt NOR 1.47,27
...
15. Mattis Jaama EST 2.09,13
21. Margus Hallik EST 2.21,14

Ka koondise treeneri Raul Kudre sõnul oli tegemist üliraske rajaga, kus väga paljud võistlejad katkestasid, sest ei leidnud motivatsiooni üle kahetunniseks pingutuseks. «Minu arvates korraldajad pingutasid raja raskusastmega üle,» oli Eesti koondise treener pisut kriitiline. 

Homme on viimase distantsina kavas meeste ja naiste teatevõistlused, millega saab tänavune tiheda võistlusprogrammiga suusaorienteerumise MM läbi. Naiste start antakse Eesti aja järgi kell 9.00 ja meeste start 10.55.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles