Sildaru päästeingliks kujunenud hoolükkaja: paljud poisidki ei suuda Kelly sooritatud trikki teha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brad Prosser
Brad Prosser Foto: Tairo Lutter

Kelly Sildarule hoogu lükanud Uus-Meremaalt pärit freestyle-suusatamise eratreener Brad Prosser ütles, et Sildaru sooritatud 1440-kraadist hüpet ei suuda paljud posidki teha. Samas tunnistas ta, et šveitslanna Mathilde Gremaud' viimasel katsel tehtud kahekordne salto vääris võitu.

«Võitja hüpet oli väga ilus vaadata, see hüpe oli nagu õpikust. Muidugi tahtsin näha Kellyt võitmas, aga Gremaud’ vääris täna võitu. Kelly tegi ju tegelikult fantastilise hüppe, paljud poisidki ei suuda seda hüpet teha.»

Kelly teenis 1440 eest vaid 27 punkti, kuna ei saanud kohtunike silmis ülikõrgelt hinnatud haaret kätte. «Kelly on tubli, et läks 1440 proovima, aga kuna hindamine on juba selline, et väga palju oleneb haardest, siis ilma haardeta pole hüppel praktiliselt mingit väärtust. Aga ta on supertubli, et suutis selle maanduda,» ütles Prosser.

Kuna Prosser kaalub Sildarust enam kui kaks korda rohkem, saavutati täna väga hea kiirus. «Kelly on tore tüdruk, ma olin suurima hea meelega valmis teda aitama. Katsete vahel toetasin teda. Enne viimast hüpet ütlesin Kellyle, et hinga tugevalt sisse. Oli näha, et ta oli närvis, see on ju loogiline. Viimasel hüppel oli ta natuke rutakas, sellepärast jäi tal ka haare saamata, aga juba fakt, et ta seda trikki proovis ja ära maandus, on kõva.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles