Koduradadel võimu näidanud Marit Bjørgen jättis konkurendid kaugele selja taha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Bjørgen.
Marit Bjørgen. Foto: Artur Widak/Sipa USA/Scanpix

Äsja Lahtis neljakordseks maailmameistriks kroonitud Marit Bjørgen lahendas kodusel Holmenkolleni MK-etapil naiste 30 km distantsil võitja küsimuse kergelt, sõites ülejäänud võistlejatel juba esimese paari kilomeetriga lihtsalt eest ära.

Ülejäänud distants oli norralanna jõudemonstratsioon, edu jälitajate ees kasvas vahepeal ligi kahele ja poolele minutile. Kuna lõpusirge läbis Bjørgen juubeldades ja publikule kummardades, konkurendid võitlesid aga kohtade nimel, jäi tema edust lõpujoonel alles 2.05,8.

Teise ja kolmanda kohaga rõõmustasid meie põhjanaabreid Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen (+2.07,0), soomlannade järel pidi neljanda kohaga leppima MK-sarja üldliider Heidi Weng (+2.08,6). Järgnesid Charlotte Kalla, Justyna Kowalczyk ja Aino-Kaisa Saarinen. Bjørgenile oli tegu karjääri 107. MK-sarja etapivõiduga ja viienda võiduga Holmenkollenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles