Eestlased tulid Bakuus peetud Grand Slamil kaheksa hulka

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Kuusik (keskel).
Mattias Kuusik (keskel). Foto: Erakogu

Bakuus peetud kõrgetasemelisel Grand Slam turniiril said Eestist osaleda olümpial võistelnud Grigori Minaškin ning esimest aastat täiskasvanute klassis võistlev Tartu noor judokas Mattias Kuusik. Mõlemale mehele märgiti lõppkohaks seitsmes.

Kuusik, kes võistles kuni 90kg meeste hulgas, oli esimeses ringis loosi tahtel vaba ja teises ringis läks kokku usbeki Davrobnek Sattoroviga, kes maailma edetabelis on 59. kohal. Tasavägises kohtumises teenis usbek küll kaks hoiatust, kuid uute reeglite järgi see enam kaotust ei tähenda ja nii läks kohtumine lisaajale. Lisaaja 17. sekundil õnnestus Kuusikul teha waza-ari vääriline heide ja võita kohtumine.

Veerandfinaalis oli tema vastaseks kohalik sportlane Abdullhag Rasullu, kes saavutas III koha nii Ameerika kui Aafrika Openil. Matš oli taas tasavägine, kui agul andis kohtunik eestlasele kaks hoiatust, kuid siis sai ka aser kaks hoiatust. Ühel korral oli Kuuskil ka punkti saamisele lähedal, kuid kohtunik seda punktivääriliseks heiteks siiski ei lugenud. Lisaajal andis kohtunik suhtelisel kergelt Kuuskile kolmanda hoiatuse, millega oli võidu saavutanud aser.

Lohutusringis tuli vastamisi minna olümpia seitsmendaga, grusiini Ushangi Margianiga, kes matši võitis.

Kokkuvõttes sai Kuusik seitsmenda koha, mis tähendab talle maailma uues täiskasvanute edetabelis 56. kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles