Tagasi tippu rühkiva Pendi keha on piiri peal

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Pent on kõvasti vaeva näinud, aga maadleb EMi eel põlvevigastusega.
Leho Pent on kõvasti vaeva näinud, aga maadleb EMi eel põlvevigastusega. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Enne Mart Seimi vägitegusid Eesti tõstmise esinumber olnud Leho Pent on taas valmis maailma tippudega rammu katsuma. 2015. aastal vigastuste ja rahapuuduse tõttu karjääri lõpetanud Pent on saanud aasta otsa korralikult harjutada, aga tervisemuredest pole sportlane vabanenud.

26-aastane Pent rebis laupäeval Võrus peetud Eesti meistrivõistlustel 162 kilogrammiga uue isikliku rekordi, aga kogusumma tippmark jäi sündimata. See peaks plaanide järgi tulema aprilli alguses Splitis peetaval EMil. Tema senine kogusumma rekord pärineb 2013. aastast, kui ta sai kirja 356 kg. Tõukamises jäi Pendi laeks 185 kg, kümme kilo raskem kang jäi napilt üles viimata, sest viimasel katsel läks kang vastu lõuga.

Kui Pent saavutaks EMil isikliku rekordi, ootaks teda ilmselt koht esikümnes, aga täpsemat ennustust on raske teha – eelülesandmise põhjal ootab Pendi kaalukategoorias ees viimase 20 aasta konkurentsitihedaim EM. Pendi õige kaalukategooria on –94 kg, aga Eesti meistrivõistlustele tuli ta paar kilo raskemana ja tegi seega kaasa kuni 105 kg raskuste meeste seas. Õigesse kaalu jõuda pole Albust pärit tõstja sõnul aga probleem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles