Näiliselt lootusetust olukorrast võluti välja hõbemedal ja kaks uut trikki

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru võitis Norra X-mängudel hõbemedali.
Kelly Sildaru võitis Norra X-mängudel hõbemedali. Foto: Tairo Lutter

Kelly Sildaru tuleb Norra X-mängudelt koju kahe uue triki ja laupäeval võidetud Big Airi hüpete hõbemedaliga. Nii head võistluste lõppu ei osanud ta ilmselt ennustada, sest teatavasti oli tal peaaegu kogu võistlusnädalavahetuse ajal suuri probleeme hooga.

Tegelikult pidi Kelly Sildaru vahepeal juba leppima, et ei saagi Norra X-mängudel startida. Neljapäevasest pargisõiduvõistlusest pidi 15-aastane Kelly Sildaru loobuma, sest hüpeteks puudus vajalik kiirus. Kuidagi ei sujunud ka Big Airi treening, kus ta saigi sooritada vaid ühe hüppe. Riskida ei olnud mõtet, sest ebaõnnestumine võinuks lõppeda tõsise vigastusega.

Järgnenud päevad tõid aga lootust juurde. Nullilähedane temperatuur muutis lume libedamaks, samal ajal pakkusid Kelly Sildarule abi tema kolleegid välismaalt, kes soovitasid eestlannale uut taktikat – lükata hoogu mitte ainult ülevalt platvormilt, vaid ka raja peal. Tagantjärele võib öelda, et just uudne lähenemine tõi Sildarule medali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles