Meeste Big Airis ajalugu teinud rootslane: Kelly on palju parem kui mina 15-aastaselt

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmedalist Henrik Harlaut pühendas medali jalgpallur Zlatan Ibrahimovićile.
Kuldmedalist Henrik Harlaut pühendas medali jalgpallur Zlatan Ibrahimovićile. Foto: Nick Guise-Smith / ESPN Images

15-aastane freestyle-suusataja Kelly Sildaru tegi Norra X-mängude hüppevõistlusel ära kaks trikki, mida naised seni pole sooritanud: haardega Switch 1260 ehk «12» ja Switch 1440 ehk «14». Meeste Big Air hüpete viimase aasta valitseja, rootslane Henrik Harlaut ei osanud selle peale öelda muud kui «püha jumal».

Harlaut võitis Norra X-mängudel oma neljanda Big Airi kuldmedali ning tegi sellega ajalugu. Enne enda võistlust jälgis ta hoolega naiste hüppeid. «Kelly tegi väga head tööd. Tema trikid olid lihtsalt hullud. Kui olin Kelly-vanune, siis minu lemmiktrikid olidki Switch «12» ja «14». Aga mina 15-aastaselt kindlasti nii hea ei olnud,» ütles Harlaut ning lisas, et Sildaru panust naiste freestyle-suusatamisse on võimatu üle hinnata. «Kelly on põhjus, miks teised tüdrukud pingutavad. Ta on muutnud tüdrukute suhtumist professionaalsemaks.»

Meeste hüppevõistlusel kolmanda koha saavutanud Uus-Meremaa suusataja Jackson Wells kinnitas konkurendi juttu. «See oli tõesti väga lahe. Jumal tänatud, et Brad Prosser teda aidata sai,» ütles ta. Wellsi sõnul pole sugugi kõik meessuusatajad suutelised tegema trikki Switch «14». «See on keeruline hüpe. Mina hüppan selle ära, aga kõik selleks suutelised ei ole. Kelly on aga nii hea, et ta võiks isegi mulle trikke õpetada,» jätkas Wells.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles