Roman Fostil jäi Roomas napilt isiklik rekord alistamata

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti aasta eest Rios olümpiamaratonil.
Roman Fosti aasta eest Rios olümpiamaratonil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Maratonijooksja Roman Fosti võistles eile Itaalias Rooma-Ostia poolmaratonil, kus saavutas ajaga 1:05.21 kümnenda koha. Poolmaratoni võitis Guye Adola Etioopiast tulemusega 59.18. Kolm järgmist kohta läksid Keeniasse. Teiseks tuli Justus Kangogo ajaga 59.31. Rohkem ühe tunni piiri alistajaid polnud. Kolmandana lõpetas Peter Ndorobo Kwemoi ajaga 1:00.13.

Kui eelmisel aastal alustas Roman Fosti kevadist hooaega poolmaratonil joostud ajaga 1:07, siis tänavu sai ta lõpuajaks kaks minutit parema tulemuse. Kuigi Fosti jäi oma isiklikule rekordile natuke alla, on mees eilse tulemusega siiski rahul. «Rasked treeningud Keenia mäestikus on sammu teinud krossi jooksja omaseks. Tundsin puudust distantsi teisel poolel lõtvusest, kuid tean, et isiklik rekord on sel kevadel alistumas,» sõnas Fosti. Eestlase isiklik rekord poolmaratonis on 1:05.14, mis pärineb 2014. aastast, vahendab Jooksuportaal.ee.

Algul jooksis ta 8 km koos tugeva moldaavlasega, kes eelmisel aastal jooksis Roomas 1:03.38, kuid mingil hetkel jäi ta Fostist maha. «Püüdsin seejärel kätte saada tugevat poolakat Henryk Szosti, kelle isiklik rekord maratonis on 2:07, kuid tõus ja kerge tuul murdsid mind neil hetkeil. Näeme veel vaeva,» ütles Fosti. Enne teda 9. kohal lõpetanud poolakas sai lõpuajaks 1:04.51.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles