Video: Norras peeti kõigi aegade pikim jäähokilahing

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Storhamar Dragonsi mängijad tähistamas 2:1 võiduväravat.
Storhamar Dragonsi mängijad tähistamas 2:1 võiduväravat. Foto: Fredrik Olastuen/AP/Scanpix

Eile õhtul peeti Norra kõrgliiga veerandfinaalis ajalooline vastasseis, kui Storhamar Dragons ja Sarpsborgi Sparta vajasid võitja selgitamiseks koguni kaheksat lisaaega.

Normaalaeg lõppes seisul 1:1, mistõttu tuli ette võtta lisaaeg. Et aga 20-minutilisi lisaaegu tuli lõpuks mängida kokku koguni kaheksal korral, ei osanud ennustada vast keegi. Kui mängitud oli 217 minutit ja 14 sekundit, tõusis Storhamari päästeingliks Joakim Jensen, kes viskas viimaks 2:1 võiduvärava. Kohaliku aja järgi kell kuus alanud kohtumine kestis lõpuks üle kaheksa ja poole tunni, mistõttu mäng lõppes alles poole kolme ajal öösel.

11 perioodi jooksul sooritasid meeskonnad 189 pealeviset, millest Storhamar tegi 96 ja Sparta 93. Lisaks teenisid mängijad kahe meeskonna peale kokku 24 karistusminutit. Tänu võidule läks Storhamar Norra kõrgliigas veerandfinaalseeriat 3:2 juhtima, järgmine vastasseis leiab aset juba homme.

Seni oli ajaloo pikim hokimatš vajanud võitja selgitamiseks kuut lisaaega, kui 1936. aastal läksid omavahel NHLis Stanley karika poolfinaalis vastamisi Detroit Red Wings ja Montreal Maroons.

Video Joakim Jenseni võiduväravast:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles